Skip to main content

Univerzitet u Regenzburgu

Regensburg Univerzitet (UR), osnovan 1962. godine, predstavlja moderni univerzitetski kampus smešten na južnom delu srednjovekovnog grada Regensburg. Univerzitet raspolaže širokim spektrom naučnih oblasti, a istovremeno je impresivan svojom izvrsnom infrastrukturom.

Poslovni ciljevi
Kreiranje jednostavne online platforme za učenje
Povećanje transparentnosti i komunikacije
Izrada stabilnog i sigurnog portala za studente i profesore
Funkcije
  • Povećanje transparentnosti i komunikacije Cilj platforme je povećanje transparentnosti i komunikacije unutar univerziteta. Studenti lako pristupaju informacijama o kursevima, kao što su rasporedi, lokacije i komunikacijski kanali. Istovremeno, profesori mogu komunicirati sa studentima, davati povratne informacije i pružiti pomoć tokom učenja.
  • Stabilan i siguran portal za studente i profesore Dizajnirali smo stabilan i siguran portal koji pruža pouzdanost i zaštitu podataka kako za studente, tako i za nastavnike. Platforma koristi robusnu infrastrukturu i napredne mere zaštite podataka, omogućavajući korisnicima da se sigurno povežu i znaju da su njihovi podaci zaštićeni.
  • Uvođenje novih funkcija Neprestano unapređenje platforme omogućilo je uvođenje novih funkcija. Cilj ovih inovacija je povećanje interaktivnosti, poboljšanje iskustva online učenja i efikasnijeg obrazovnog procesa. Nove alatke i mogućnosti, kao što su radni prostori zasnovani na saradnji, virtuelne laboratorije i personalizovane putanje učenja, omogućavaju studentima da efikasno stiču znanje.
Izazovi

Najveći izazov predstavljao je izdvajanje dobrih opcija postojeće stare platforme i postavljanje i konfigurisanje svega od početka kako bismo ostvarili stabilnu osnovu za postizanje željenih ciljeva tj. nove platforme.

Potpuno smo promenili korisničko iskustvo (UX) kako bismo stvorili našu jednostavnu online platformu za učenje.

 

Rešenja
  • Drupal 9
  • Kontrolna tabla za svu komunikaciju i saradnju
  • Personalizovana saradnja za rad studenata/profesora
  • Jedinstveni nivoi pristupa za studente i profesore
  • Različiti nivoi pristupa različitim delovima platforme
  • Integracija sa platformom za brzu komunikaciju (chat) i Open Social servisom

Rezultati

Tokom naše saradnje sa Univerzitetom u Regensburgu, razvili smo platformu za onlajn učenje sledeće generacije koja se fokusira na navigaciju prilagođenu korisniku, poboljšanu transparentnost i komunikaciju, stabilan i bezbedan portal i implementaciju novih funkcija. Naš doprinos je imao za cilj da iskoristi prednosti modernog učenja na mreži, poboljša komunikaciju i stvori inovativno okruženje za učenje.

regensburg
regensburg
regensburg
regensburg
regensburg
Šta naši klijenti kažu o nama
nature logo
Dr. Annika Aurbach | natur.digital

Zajedno sa StudioPresent-om uspeli smo da uspešno završimo naš proizvod u roku od godinu dana.

Veliko hvala na odličnoj i agilnoj implementaciji, kao i na poverljivoj komunikaciji.

eurepoc
Camille Borrett | EuRepoC

Studio Present nam je pomogao u početnoj implementaciji našeg projekta. Razvili su pouzdanu i efikasnu infrastrukturu za upravljanje podacima koja čini osnovu našeg poslovanja. Tim u Studio Present-u je brzo shvatio naše ciljeve, isporučio efikasna tehnička rešenja i ostao dostupan za naše upite.

Zainteresovani ste da radite sa nama?

Kontaktirajte nas