Skip to main content

Mi podržavamo Drupal zajednicu

“Mi biramo Drupal, mi jesmo Drupal”
Uzvraćamo zajednici koliko možemo, a nakon što smo stavili sve na papir, i mi smo bili iznenađeni. Pročitajte više o tome kako podržavamo Drupal.

Drupal Moduli


Drupal je fleksibilan sistem otvorenog koda koji se lako može nadograđivati novim modulima. Lepota ovakvog sistema je što možete koristiti sve module koji su izgradili članovi Drupal zajednice, ali je još lepše omogućiti zajednici da koristi modul koji ste sami kreirali. Kao Drupal agencija, poslednjih nekoliko godina, stvorili smo, i sada održavamo više od 30 modula. Neki od njih su veoma korišćeni, i zbog toga smo izuzetno ponosni. Na ovaj način mi uzvraćamo Drupal zajednici.


Napravili smo više od 30 modula koje lako možete preuzeti i instalirati u svoj Drupal.
 

Studio Present Drupal distributions

Drupal distribucije postaju sve popularnije među Drupal korisnicima, ponajviše zato što i oni koji nisu programeri mogu jednostavno da upravljaju njima, i razviju ih za kraće vreme.
 

Naša distribucija Druppio za mala preduzeća, jedna je od najpopularnijih distribucija Drupal-a, sa više od 20.000 preuzimanja.

Druppio - Small Business Distribution

Pored toga što podržavamo Drupal, mi i doprinosimo zajednici. 

Kao deo velike Drupal zajednice, uvek se trudimo da pružimo onoliko koliko možemo.
Mi smo članovi Drupal asocijacije. Podrška partnerskih programa daje nam šansu da se razvijamo zajedno sa Drupal asocijacijom.

Stvorili smo i sada održavamo više od 30 Drupal modula, tvorci smo jedne od najpopularnijih distribucija Drupal-a Druppio za mala preduzeća i podstičemo naše programere da svakodnevno daju svoj doprinos zajednici.
Pored toga, svoj rad prezentujemo kroz studije slučaja koje su objavljene na našem web stajtu i na drupal.org.
Kao rezultat tu je činjenica da smo među 40 najboljih saradnika Drupala, u svetu, u protekle 3 godine.
 

https://www.drupal.org/studio-present

Studio Present - Drupal supporting partner
Studio Present - Drupal camp Pannonia

DrupalCamp Pannonia

Naš cilj je da motivišemo ljude da se pridruže Drupal zajednici, ali i da učvrstimo veze unutar Drupal zajednice. Kako volimo izazove, odlučili smo se prihvatiti jednog i napraviti nešto potpuno drugačije u našoj lokalnoj zajednici. Protekle dve godine omogućili smo se da se DrupalCamp Panonia održi, okupljajući ljude iz celog sveta upravo ovde u našem rodnom gradu. Bila je velika čast upriličiti ovako veliki i važan događaj, ali je još bolje to što danas znamo da imamo zaista neverovatne prijatelje širom sveta.


Ako želite da otkrijete neke zanimljive trenutke iz DrupalCamp Panonia 2019. pročitajte post na blogu koji je napisala Varga Reka.

https://www.drupal.org/community/mentoring/blog/open-source-paradise-where-everyones-stories-have-started

Evo još jedne interesantne priče o DrupalCamp Panonia 2019 koju je Miki napisao.
Drupal Camps are incredible!

After video

Pogledajte naša iskustva sa prošlogodišnjeg DrupalCamp Pannonia 

https://www.facebook.com/drupalcamppannonia/videos/439082343356488/

Treći DrupalCamp Pannonia trebao bi da se održi u oktobru 2020. Radujemo se ponovnom okupljanju, ali i prilici da naučimo više od naših Drupal prijatelja iz celog sveta. Pripremamo zanimljiva predavanja, kvalitetne radionice i još mnogo toga. Datum je najavljen, a za dodatne informacije pratite našu stranicu DrupalCamp Pannonia.
 

https://drupalcamppannonia.com/

Studio Present Drupal Agency

Dok se pripremate za novo iskustvo, pročitajte neke od tvitova koji su objavljeni nakon DrupalCamp Pannonia 2019.
 
 

Poslednjih nekoliko godina bili smo učesnici različitih Drupal događaja, poput kampa Iron Drupal u Pragu, Drupalcon u Beču i Drupalcon u Amsterdamu.
Pored toga što organizujemo Drupal kampove ili učestvujemo u njima, ako nam se ukaže prilika, takođe ih podržavamo. Evo nekih događaja koje smo podržali: Drupalaton koji se održao na Balatonu (Mađarska) i Drupal Heart kamp u Zagrebu (Hrvatska)

Organizujemo redovne Drupal susrete u Subotici, gde iznova dobijamo priliku da razmenjujemo iskustva sa drugima koji podržavaju Drupal i naučimo nešto novo.
Redovne radionice u našoj agenciji način su da podržimo rast jednih drugih, ali i da edukujemo druge kompanije kada je Drupal tema. Verujemo da je naša misija da širimo znanje o Drupalu svima koji su zainteresovani, ali i da podstičemo druge da otkriju nove mogućnosti ulaskom u Drupal svet.

Studio Present Drupal Agency

Aktivno učenje u Drupal zajednici

Kako bi još više podržali Drupal zajednicu, odlučili smo da napišemo knjigu o Drupalu 8, vodič, koji na jednom mestu sakuplja sve važne informacije. Objavljen je na srpskom i engleskom jeziku, uz podršku Evropske unije.

Pročitajte našu knjigu o Drupal-u 8

Drupal 8 Course - IPA - ENG version

Podelite znanje

Inovacije u Drupal-u se neprestano dešavaju, a mi težimo da redovno obaveštavamo Drupal zajednicu o tome pišući tehničke blogove. Trudimo se da damo što više objašnjenja kako biste i vi mogli poboljšati svoje Drupal znanje. Pročitajte neke članke o Drupal-u koje su napisali naši iskusni programeri.

Posetite naš blog i pročitajte više o Drupalu.

https://dev.studiopresent.com/