Skip to main content

Pierre smart home rešenje

Pierre je sistem za pametne kuće koji omogućava svojim korisnicima da kontrolišu i automatizuju osvetljenje, grejanje, hlađenje, pristup objektima, bezbednosni sistem, navodnjavanje i druge funkcije u njihovoj kući, stanu, hotelu ili zgradi. I sve to sa samo jednom aplikacijom.
www.smartpierre.rs

„Studio Present tim je dosledno dostavljao odlična rešenja i uvek iznova premašivao moja očekivanja. Naše partnerstvo nije samo raslo tokom godina, već je postalo od strateškog značaja za Pierre. Radujem se nastavku naše uspešne saradnje u budućnosti.” 

(Atila Szenci, suvlasnik Pierre-a)
Klijentovi zahtevi

Klijentov cilj je da efikasno upravlja svojim IoT pametnim uređajima koristeći iOS i Android aplikacije. Njihovi glavni prioriteti su brzo izvršavanje funkcija aplikacije i intuitivni korisnički interfejs. Pored toga, stalno održavanje i redovna ažuriranja aplikacije sa novim funkcijama su od suštinskog značaja za ovaj projekat.

Rešenja

UI/UX: Pedantno smo izradili, opsežno testirali i vešto razvili interfejs aplikacije koji bez napora vodi korisnike i obezbeđuje im da se lako snađu već pri njihovoj prvoj interakciji.


Takođe, da bismo mogli efikasnije da radimo svoj posao, automatizovali smo proces kreiranja, testiranja i postavljanja na Google Play i AppStore.


Brzina: ​​Stvorili smo serversku infrastrukturu velike brzine koja omogućava besprekornu komunikaciju između IoT uređaja i naše aplikacije, obezbeđujući skoro trenutnu responzivnost.

Da bismo ovo postigli, proširili smo mogućnosti React Native-a integracijom Java i C++ modula. Ovo poboljšanje nam je omogućilo da prevaziđemo ograničenja React Native-a i transformišemo ga u multi-threaded platformu koja može da izvršava više zadataka istovremeno.


Funkcionalnosti aplikacije: Pored standardnih funkcionalnosti, u aplikaciju Pierre integrisali smo kameru, prepoznavanje lokacije, RFID čitač, notifikacije, hitne pozive, vidžete i drugo. Takođe, aplikacija je integrisana sa iOS i Android native automatizacijama što omogućava Pierreu da koristi funkcije pametnog telefona za obavljanje svojih zadataka.

Korišćene tehnologije
  • React Native 
  • c++
  • Java
  • Shell Script
  • Node.js
  • Objective-C
  • TypeScript
  • Kubernetes
  • CI/CD
  • Figma
Interfejs aplikacije

Ovi skrinšotovi prikazuju intuitivno korisničko iskustvo Pierre aplikacije. Uz besprekornu navigaciju i jasne vizuelne naznake, korisnici mogu lako da shvate njegove funkcionalnosti već od prve interakcije. Za interaktivnije iskustvo, možete da istražite demo aplikacije koji je dostupan na Google Play-u i AppStore-u.

Pierre dashboard
Pierre
Pierre
Pierre scenarios
Pierre intercom
Pierre keys
Pierre profile
Pierre termostat
Pierre
Pierre scenarios