Skip to main content

EuRepoC

Evropski repozitorij za sajber incidente (EuRepoC) je nezavisni istraživački konzorcijum posvećen boljem razumevanju sajber pretnji, posebno u Evropskoj uniji. Kao forum za javno informisanje, njegov cilj je da bude izvor informacija za svoje institucije članice, vladine zvaničnike, civilno društvo, poslovne rukovodioce, novinare, edukatore, studente i druge zainteresovane građane i da podrži javne debate i kreiranje politike zasnovane na dokazima.

www.eurepoc.eu

Studio Present nam je pomogao u početnoj implementaciji našeg projekta. Razvili su pouzdanu i efikasnu infrastrukturu za upravljanje podacima koja čini osnovu našeg poslovanja. Tim u Studio Present-u je brzo shvatio naše ciljeve, isporučio efikasna tehnička rešenja i ostao dostupan za naše upite. (Camille Borrett, EuRepoC)

eurepoc mockup
Konzorcijum

EuRepoC je konzorcijum četiri nezavisne istraživačke institucije sa sedištem u EU posvećene naučnoj analizi zasnovanoj na dokazima:

Univerzitet u Hajdelbergu – Institut za političke nauke
Nemački institut za međunarodne i bezbednosne poslove
Univerzitet u Inzbruku – Institut za teoriju i budućnost prava
Institut za sajber politiku

 

Šta radi EuRepoC:
 • Objavljuje ažurirane podatke o sajber incidentima koji su dostupni preko interaktivne kontrolne table za sajber incidente i raznih specifičnih uređaja za praćenje
   
 • ​​​Pruža aktuelne informacije i analize o sajber incidentima i sajber politici EU
   
 • Saziva grupe zainteresovanih strana sa EuRepoC istraživačima na forumima orijentisanim na istraživanje i politiku radi diskusije o pitanjima sajber sukoba u Berlinu, Inzbruku, Talinu i Hajdelbergu
   
 • Proširuje raznoliku evropsku mrežu nezavisnih istraživačkih organizacija koje promovišu interesovanje i stručnost za sledeću generaciju istraživača sajber bezbednosti, na primer kroz specijalizovane obrazovne programe.
Izazov

Najveći izazov je bio prikupiti ogromne količine podataka iz nekoliko izvora u AI bazu podataka koja ih verifikuje pre nego što se informacije mogu prikazati na kontrolnoj tabli.

Rešenje

Rešenje je interaktivna kontrolna tabla koja vizuelno predstavlja najnovije podatke o sajber incidentima i analizu.

dashboard
Korišćeni alati i tehnologije
 1. Strapi CMS
 2. Node JS
 3. Emotion
 4. React
 5. Next JS
 6. Apollo
 7. Elasticsearch
Pogledajte njihov promo video.
Web sajt

Najvažnija funkcija ovog web sajta je njena interaktivna kontrolna tabla. Mapama i grafikonima se vizuelno prikazuju ključni uvidi u sajber napade koji su se desili između dve zemlje. Posetioci sajta takođe mogu da vide profile sajber aktera, kao i razne izveštaje i analize.

1 dashboard
website 2
eurepoc website 2
eurepoc website 3
eurepoc website 4