Skip to main content

Studio Present kao podrška studentima

S velikim zadovoljstvom možemo reći da je uspešno realizovan jedan pomalo drugačiji projekat za nas, ali jedan od najvažnijih nama. Izuzetno smo srećni što smo dobili priliku da renoviramo jednu od laboratorija na VTŠ. Staroj učionici dali smo svež, moderan izgled, obezbedili nov nameštaj i osvetljenje, električne i mrežne instalacije, kako bi studenti u što boljim uslovima mogli da rade na svojim projektima. Pored tehničke dorade, trudili smo se da unesemo i našu pozitivnu energiju u samu prostoriju kako bi se i studenti osećali prijatno u novoj laboratoriji svakoga dana.

Znajući sa koliko izazova se današnji studenti susreću, osetili smo iskrenu potrebu, ali i odgovornost da učinimo nešto lepo za studente VTŠ-a i time im obezbedimo što ugodniju atmosferu za učenje i rad. Nova laboratorija je samo jedan od načina da im damo našu podršku i pokažemo razumevanje. Studenti jesu budućnost našeg grada i želeli smo da ih motivišemo, ali i podstaknemo da i oni sami razmišljaju o perspektivnoj budućnosti u Subotici. Da ih inspirišemo da svoju sreću potraže u lokalnoj IT zajednici. 

Proteklih nekoliko godina pojedini studenti VTŠ-a imali su prilike da budu i naši stipendisti. Želeli smo da studenti znaju koliko cenimo njihov trud i nagradimo ih. Pored toga što dobijaju stipendije, sudenti imaju prilike da kroz praksu i rad u našoj Agenciji uče i usavršavaju se i zajedno sa našim timom savladavaju izazove rada na različitim projektima. Ponosni smo što možemo reći da su studenti stipendisti danas deo našeg tima, kao full-time zaposleni u našoj Agenciji. Upravo nas ovakvi detalji ispunjavaju i zato želimo naše zadovoljstvo i pozitivnu energiju, da prenosimo i širimo tamo gde će biti iskreno vrednovana, ali i tamo gde je najpotrebnija. 

Ono što nam je izuzetno drago je što je VTŠ prepoznao i ohrabrio našu želju da učinimo još nešto dobro za studente. Naša uspešna saradnja traje godinama i zahvalni smo i menadžmentu i profesorima VTŠ-a na sjajnom timskom radu, jer jedino tako možemo učiniti najbolje za studente. Sve ovo ne bi ni bilo moguće bez iskrene i otvorene komunikacije, ali i kvalitetnih odnosa koje negujemo sa kolektivom VTŠ-a. 

Mnogi od nas iz Studia Present bili su nekada deo VTŠ-a, i upravo zbog ovoga želeli smo da uzvratimo zajednici i pokažemo da prepoznajemo trud i rad. Zaista je lep osećaj dobiti priliku da se na različite načine odužimo zajednici i time obradujemo one kojima je to najvažnije. Studio Present laboratoriju uredili smo prema svetskim standardima i zaista smo se potrudili da bude jedinstvena, ali smo iznad svega želeli da svaki student dobije priliku da oseti duh naše Agencije i da mu prenesemo taj osećaj prijatnosti i zadovoljstva koji svakodnevno negujemo u Studiu Present. 

Mediji o otvaranju laboratoraije:
https://www.subotica.com/vesti/obnovljena-racunarska-laboratorija-na-visokoj-tehnickoj-skoli-id39228.html
http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=9737&slider=off&lg=sr
https://www.subotica.info/2020/10/16/nastavak-uspesne-saradnje-vts-i-studio-presenta
https://pannonrtv.com/rovatok/vesti-na-srpskom/novi-kabineti-za-buduce-informaticare
https://suboticke.rs/subotica-2-0/obnovljena-racunarska-laboratorija-na-vts-u/

Iz nedelje u nedelju radovi su napredovali, dok Studio Present laboratorija konačno nije oživela