Skip to main content

Dualno obrazovanje u Studiu Present

Iz godine u godine, otkrivamo nove načine da podržimo mlade u Subotici i budemo im vetar u leđa, u pripremama za budućnost

ucenici

Kroz višegodišnje obrazovanje u školama, neretko i na fakultetima, mnogo se više pažnje posvećuje čitanju knjiga, učenju, i memorisanju pregršt podataka.

 
Ipak sve se više uviđa kako je učenicima i studentima preko potrebno pružiti mogućnost da kroz praksu i realan rad uče i usavršavaju svoje veštine. 

 

Kako usmeravanje i opredeljivanje počinje već u srednjoj školi, dobro bi bilo otpočeti i pripreme za rad blagovremeno. Upravo iz ovog razloga Politehnička škola u Subotici odlučila se da obrazovni profil Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje uđe u dualno obrazovanje. Dakle, učeći o najnovijim tehnologijama, učenici će uporedo imati priliku da praktično primene, ali i stiču znanje i veštine u pojedinim IT kompanijama u Subotici. 

 
Smatramo da je naša odgovornost da podržimo mlade u daljem edukovaju, te smo rado prihvatili da naša agencija bude jedna od tih koje će obučavati učenike Politehničke škole.

 

Velika je čast dobiti priliku da podelimo svoje znanje i stručnost sa mladima i pripremimo ih za budućnost. 

 

Kroz dualno obrazovanje učenici će imati jedinstvenu priliku da već u srednjoj školi ušetaju u našu agenciju, budu deo tima, da osete atmosferu u Studiu Present i iz prve ruke otkriju kako izgledaju radni dani.

 

Pored znanja koje ćemo se truditi da prenesemo učenicima, cilj nam je da ih usmerimo, da probudimo njihovu radoznalost i istraživački duh, ali i da ih podstaknemo da razmišljaju o svojoj budućnosti upravo u Subotici.

 

Radujemo se i ovom novom izazovu i čekamo da učenje otpočne.