Skip to main content

Drupal Projekat je osvojio prvu nagradu na Subotičkom Hakatonu

Prvo takmičenje u programiranju, Hakaton, u Subotici (Srbija), održano je 11. novembra 2017. godine.

Cilj takmičenja je bio da se pripremi usluga / web sajt / aplikacija koja može pomoći Subotičanima, može biti korisna za grad i spremna za upotrebu tek za 24 sata.

Osam timova se takmičilo, a tim „Atomic Ants“ - iz Studio Present zauzeo je prvo mesto kreirajući uslugu „Scratch my back“. Osvojili su nagradu od 1.000 Eur.

Sistem je zasnovan na Drupal 8 platformi. Zbog vrlo kratkog vremena bio je to brz razvoj i Drupal je izuzetno odigrao svoju ulogu.

Kako funkcioniše „Scratch my back“?

Glavna ideja je da se usluga zasniva na volonterskom radu, vremenom će se proširiti i na druge vrste poslova u gradu, a u budućnosti će se moći priložiti virtuelna valuta za izvršene usluge.
 

skratch my back app design


Volonteri već postoje. Oni rade za humanitarne organizacije, civilne organizacije, crkve i za druge neprofitne grupe. Oni mogu biti osnova ovog sistema i sve počinje njihovim delovanjem.

Pojedine humanitarne organizacije dobile bi 1.000 Favcoina. Favcoin je „virtuelna valuta“ koja treba da se uplati za završeni posao.

Organizacija objavljuje rad putem on-line platforme, na primer: starica treba pomoć da unese drva za ogrev. Registrovani dobrovoljci civilne organizacije koja ih šalje mogu se pozvati za posao. Obavljajući zadatak, dobijaju određeni broj Favcoina u svoj digitalni novčanik.
 

app design

Sistem će imati spisak ljudi i spisak poslova koje volonteri već rade. U slučaju da neko zaradi određeni broj kovanica, moći će ih potrošiti kroz sistem za drugu vrstu usluge. Na ovaj način sistem se pokreće i počinje da radi sam od sebe.

Članovi tima Atomic Ants kažu da bi želeli da ovi novčići prerastu u valutu zasnovanu na blok-lancu.

Jedva čekamo da vidimo prvo javno izdanje ove usluge.